Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép2020

tanársegéd (ELTE BTK)

 

2018

Bonis Bona-díj ("Kiváló Versenyfelkészítő")

 

2017-2018

tanári kézikönyv szerkesztése Történelem tantárgyból, Borhegyi Péterrel és Davidovics Dáviddal

 

2017-

osztályfőnök (A osztály, Apáczai)

 

2017-18

esti tagozatos óraadó (VIK Baptista Középiskola)

 

2015-16

60 éves Jubileum, előkészítő

bizottság tagja

 

2015

digitális tananyagfejlesztő

(OFI)

 

2014-

Apáczai Kuratórium tagja;

emelt szintű történelem érettségi bizottságok tagja

 

2013-14

Magiszter Előkészítő Tanfolyam tanára (történelem, emelt szintű érettségi)

 

2013

Etikatanári továbbképzés, tanúsítvánnyal

 

2011-15

Osztályfőnök (A osztály)

 

2011-

főállású tanár, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium;

óraadó, ELTE BTK Középkori és Kora Újkori Egyetemes Történeti Tanszék

 

2011

államtitkári elismerő oklevél (Filozófia OKTV-n tehetséggondozásért)

 

2009-

PhD-hallgató (Középkori Egyetemes Történet Alprogram, ELTE BTK);

óraadó tanár a Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Középiskolában (művészettörténet, történelem, társadalomismeret), 2011-ig nappali, 2011-től esti tagozaton (2011-14: osztályfőnök)

 

2009

TÁMOP-továbbképzések (interaktív tábla, tehetséggondozás, tanulásszervezés), tanúsítvánnyal

 

2008-2011

gyakornok tanár, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (történelem, társadalomismeret, filozófia)

 

2007-2008

óraadó tanár, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

 

2007

"Év Kistanára"-vándordíj Marton Jenőné osztályától;

Köztársasági Ösztöndíj

 

2006-2007

Erasmus ösztöndíjas Firenzében

 

2006

Benda Gyula-díj

Művészettörténet OTDK, II. helyezés

 

2006-2010

egyházközségi képviselő, az Ökumenikus Bizottság elnöke

(Budapest-Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szt. János Plébánia)

 

2006-2007

ELTE PPK Pedagógiatörténeti Tanszék demonstrátora

 

2003-2008

Történelem-művészettörténet szak (ELTE BTK), a Történeti Kollégium tagja

 

2003

Kármán Tódor-díj

Történelem OKTV, 7. helyezés

 

2001-2003

Tiszta Szívvel iskolaújság főszerkesztő-helyettese

 

2000

Fővárosi Horváth Mihály Történelem Verseny, I. helyezés

 

1999-2003

ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, B osztály, humán tagozat

 

1991-1998

Tamási Áron Általános Iskola (és Gimnázium), B osztály, ének tagozat

     

 

   

1984-ben születtem Mezőtúron, 1988 óta élek a fővárosban. 1999-ig a Tamási Áron Általános Iskola (és Gimnázium) ének-zene tagozatos osztályába jártam, a középiskolát az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium humán tagozatán végeztem el 2003-ban.

Édesanyám, Kiss Éva körzeti gyermekorvos a IX. kerületben Budapesten, édesapám, Jakab József  nyugalmazott mérnök alezredes. Testvérem, Ági (rendkívül megértő húg) nemzetközi igazgatást  tanul a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Legjobb - legközvetlenebb - barátaim között tartom számon három volt osztálytársamat, Bartek Danit, Lippényi Zolit és Mezei Bálintot; Barkács Ágó mérnök és életművész urat, akivel lassan 20 (?) éve ismerjük  egymást, Kis Attilát és Kisné Hillier Cilit az Egyetemi Lelkészség közösségéből, valamint Borhegyi Pétert, egykori vezetőtanáromat, ma már kollégámat és rengeteg egykori tanáromat, új kollégát az Apáczaiból.

Vallásgyakorló római katolikusként a Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébániatemplom közösségéhez tartozom, de amennyire időm engedi, szívesen eljárok az Egyetemi Lelkészség által szervezett programokra is.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán a Történeti Kollégium tagjaként történelem és művészettörténet szakon végeztem,  tanári diplomát is szerezve, a történeti antropológia és az egyháztörténet programokkal kiegészítve. Foglalkoztat a filozófia szak befejezése is, de ez messzi, távlati cél... Akikhez nagyon szerettem órára járni (a teljesség igénye nélkül): Adamik Béla, Ágoston Julianna, Almási Gábor,  Bóna Judit, Csikós Ella, Eörsi Anna, Falvay Dávid, Hajnóczi Kristóf, Halmos Károly, Hatos Pál, Hegedűs Judit,  Herczeg Renáta, Kaposi Márton,  Kelényi György, Keserű Katalin, Klaniczay Gábor, Komoróczy Géza, Körmendi Tamás, Martos Ida,  Mester Béla, Mikonya György, Nádasi Mária, Nagy Balázs, Novák Veronika, Pákozdi István, Passuth Krisztina, Prokopp Mária, Puskely Mária, R. Várkonyi Ágnes,  Ring Éva, Romsics Ignác, Sághy Marianne, Sarkady János, Szijártó M. István, Tatár György, Varga Zsuzsanna, Várkonyi Gábor...

2006-2007-ben az ELTE PPK Pedagógiatörténeti Tanszékének demonstrátora voltam, elsősorban könyvtári katalogizálást, vizsgaszervezést végeztem, illetve a faliújságok karbantartását.

Megtisztelő és örömteli számomra, hogy 2007-től óraadóként, 2008-tól gyakornoki státuszban főállásban taníthatok alma materemben. Büszke vagyok osztályaim tagjaira, eredményeire. A kezdetektől részt veszek az iskolai Comenius-program bonyolításában, a TÁMOP Társadalomismeret-tananyagfejlesztésben. és persze az elmaradhatatlan tanári táncokban a szalagavatón. A 2011/12. tanévtől egy remek csapat osztályfőnöke lehettem.

2009-től néhány évig a Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskolában is tanítottam: a nappali tagozaton művészettörténetet és társadalomismeretet, az estin történelmet, óraadóként. Örülök, hogy e lehetőség révén a szakképzéssel és felnőttek tanításával is van lehetőségem ismerkedni.  Bár 2011/12-től csak a felnőttekkel dolgoztam, ebben az iskolában, remélem, diákjaim jó emlékeket fognak őrizni a közös órákról.

Pedagógiai alapelvem: sose felejtsd el, milyen volt tizenévesnek lenni!

Kutatási és érdeklődési területem alapvetően a kései középkor és az itáliai reneszánsz (politikai viszonyok, diplomáciatörténet, művelődés-és művészettörténet). Több publikációm jelent meg, 2009-től az ELTE Középkori Egyetemes Történelem Alprogramjának doktori hallgatója vagyok.  2011-től folyamatosan tartok kurzusokat BA-s hallgatóknak, elsősorban 14-15. századi egyetemes történelem, illetve szűkebb kutatási területem vidékéről.

 2003-ban Kármán Tódor-díjat, 2006-ban Benda Gyula-díjat kaptam, ugyanebben az évben az Országos Tudományos Diákköri Tanács Művészettörténet Alszekciójában II. helyezést értem el (Tommaso Redi Kapisztrán Szent János-oltárképe a firenzei San Salvatore al Monte-templomban). 2007-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesültem.

 Életem egyik meghatározó élménye volt 2006-ban az Universita degli Studi di Firenze Művészettörténeti Intézetében ERASMUS-ösztöndíjasaként eltöltött szemeszter.

Több éve énekelek kórusban (a budapesti Cappella Cristina és pár hónapig a firenzei Canto del Duomo tenorjaként), 2006-tól néhány évig a felsőkrisztinavárosi plébániatemplom Ökumenikus Bizottságának elnöke voltam, kisebb írásaim rendszeresen megjelennek egyházközségi lapunkban (Felsőkrisztina).

Angolul és olaszul tudok, latin nyelvből egyetemi záróvizsgát tettem.

Az utóbbi időben igen megfogyatkozott szabadidőm nagyobb részét a schola és az olvasás, órákra készülés tölti ki, de egyébként szívesen kirándulok, fényképezek, s van egy készülő bűnügyi regényem, amely a 16. századi Máltán, közvetlenül az 1565-ös török ostrom előtt játszódik. Régebben aktívan kosárlabdáztam, távlati célom visszaszokni a rendszeres sportra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Retin A Cream Ellhaulky

(Ellsuse, 2019.09.19 06:46)

Levitra Nuovi Prezzi Levitra Alla Menta <a href=http://cialiorder.com>cialis no prescription</a> Generic Nexium

 

 

Profilkép


Archívum

Naptár
<< Június / 2022 >>